Τα διαφορετικά χαμόγελα που υπάρχουν εκεί έξω

Το χαμόγελο είναι ένδειξη ότι είσαι χαρούμενος και το μέσο να γίνεις πιο εύκολα αποδεκτός σε έναν άγνωστο. Το πιο αξιοσημείωτο πράγμα σχετικά με το χαμόγελο είναι η μεταδοτικότητα του. Όταν χαμογελάς σε κάποιον τον κάνεις σχεδόν αυτόματα να στο ανταποδώσει. Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχει ένας νευρώνας που επηρεάζει το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των προσώπων και των εκφράσεων του προσώπου. Αυτός ο νευρώνας προκαλεί την αντίδραση «mirroring» δηλαδή όταν βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα να καθρεφτίζεις την ίδια κίνηση. Με άλλα λόγια να αντιγράφεις την έκφραση του προσώπου που βλέπεις.

Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι έλκονται από τα χαμογελαστά πρόσωπα επειδή επηρεάζουν αποτελεσματικά το νευρικό τους σύστημα, χαμογελούν και οι ίδιοι μεταφέροντας με την σειρά τους τη χαρά στους άλλους. Ένας χαμογελαστός κύκλος που γυρίζει γύρω γύρω.

Εσύ ποιό χαμόγελο θες να ακολουθήσεις;

Παρακάτω είναι οι πιο κοινοί τύποι χαμόγελου που πιθανότατα συναντάς κάθε μέρα.

Σφιχτό χαμόγελο:
Τα χείλη είναι σφιχτά και τεντωμένα σε ευθεία γραμμή, ενώ τα δόντια παραμένουν κρυμμένα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποκρύπτει την γνώμη του ή δεν λέει την αλήθεια.

Σαρκαστικό χαμόγελο:
Αυτό το είδος χαμόγελου εμφανίζεται μόνο σκόπιμα. Μάλλον κρύβει λίγη ειρωνεία. Ακόμα και στο πλαίσιο ενός αστείου δείχνει συγκρατημένο άνθρωπο.

Πλατύ χαμόγελο:
Το πιο λαμπερό και ειλικρινές χαμόγελο. Τα δόντια φαίνονται ενώ το σαγόνι τραβιέται προς τα πίσω για να τονίσει την ευτυχία και να προκαλέσει μία ευτυχισμένη αντίδραση στους απέναντι μας. Οι ζυγωματικοί μυς δουλεύουν και χαρίζουν τονισμένα μήλα και λαμπερά μάτια. Συμβαίνει στους ερωτευμένους και σε όσους μαθαίνουν ένα πραγματικά ευχάριστο νέο.

Παιδικό χαμόγελο:
Το κεφάλι είναι λοξά γερμένο ενώ το βλέμμα μπορεί να κοιτάζει ψιλά χαμογελώντας. Αυτός ο τρόπος να χαμογελάσει κανείς δείχνει το παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα μυστικοπαθή και θυμίζει λίγο σκανταλιά παιδιού.

Το χαμόγελο πριν το γέλιο:
Είναι από τα πηγαία χαμόγελα, εκείνα που προηγούνται του γέλιου. Ξεκινούν όταν κάποιος διηγείται μια αστεία ιστορία. Είναι οι στιγμές που ξέρεις ότι θα γελάσεις όταν έρθει η κορύφωση του αστείου αλλά δεν μπορείς να συγκρατήσεις το χαμόγελό σου. Και γιατί άλλωστε;

Διαβάστε περισσότερα για το χαμόγελο

Επωφεληθείτε από τη μοναδική προσφορά γνωριμίας της FREZYDERM Oral Science

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα παρακάτω πεδία και λάβετε κουπόνι προσφοράς για προϊόντα FREZYDERM Oral Science.

Σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.